در این نوشتار به پنج مقوله از یک «برنامه یکپارچه بازاریابی» اشاره می شود که روابط عمومی می تواند به موفقیت کامل برنامه کمک کند:
۱) طراحی یک برنامه روابط عمومی کارا، مؤثرترین راه برای نفوذ و تأثیر واقعی بر مخاطبان و مشتریان می باشد. هیچ ابزار جایگزینی برای افزایش اعتبار شرکت و محصول، بهتر از ابزار روابط عمومی وجود ندارد ابزاری که می تواند شما را به رهبر کسب و کار تبدیل کرده و وجهه شما را نزد نشریات تجاری، تحلیل گران مالی و صنعتی و سایر صاحب نظران بهبود بخشد.
تشابه با بیشتر فعالیت های فروش و بازاریابی، هر چه بیشتر بر فعالیت های روابط عمومی تمرکز کنید نتایج بهتری خواهید گرفت. به طوری که طبق اصل پاره تو ۸۰ درصد مطالب مثبت تقریباً از ۲۰ درصد از تحلیلگران و رسانه های هدف یا سایر مخاطبان اصلی ارایه می شود. برای مثال، روابط عمومی بایستی با پیگیری کلیه اخبار شرکت و صنعت مربوط به موارد مربوط پاسخ مقتضی و مناسب دهد.
۲) روابط عمومی در خارج از سازمان، نقش یک سفیر تجاری را دارد و در داخل سازمان بعنوان یک سامان دهنده مطرح است. به طوری که متخصصان روابط عمومی به طور روز افزونی در توسعه و یا پشتیبانی ابعاد مختلف ارتباطات مربوط به نام تجاری در یک برنامه بازاریابی و تبلیغاتی به کار گرفته
می شوند. این نگرش هوشمندانه ای است که مفهوم ارتباطات را عین بازاریابی و معنی بازاریابی را عین ارتباطات می داند.
این بدین معنی نیست که روابط عمومی فقط بایستی روی خارج از سازمان تمرکز کند.
روابط عمومی می تواند نقش عمده ای در پشتیبانی یا راه اندازی کارکنان یا فعالیت های مربوط به ارتباطات فروش و حفظ مشتریان داشته باشد. اگر شما ارتباطات داخلی مؤثری نداشته باشید درباره ارتباطات خارجی شما چه خواهند گفت؟ اشخاص حرفه ای در روابط عمومی در دوران تحصیل خود روش های مقایسه گرایشات، تغییر تصورات، تغییر رفتارها، اندازه گیری نتایج و تنظیم دقیق تاکتیک ها را یاد می گیرند. برای مثال فقط روابط عمومی است که می تواند به شایعات منفی در داخل و خارج ایران خودرو پاسخ مناسب دهد.
۳) اعتماد مشتریان را جلب کنید. روابط عمومی تنها مرجع صلاحیت دار برای بهبود نام های تجاری یا شرکت های بد نام و مخدوشی است که مشتریان به صورت مستقیم یا غیرمستقیم، تصور بدی از آنها دارند. یک برنامه عملیاتی دقیق و راهبردی روابط عمومی می تواند نتایج مطلوب را در پی داشته باشد و نشان دهنده مسئولیت اجتماعی یک سازمان باشد. برای مثال، روابط عمومی شرکت ایران خودرو با شرکت در امور عام المنفعه مانند امور خیریه، تصویر خوبی از ایران خودرو نزد مشتریان بجای می گذارد.
مرجع سخنگویی در سازمان و پشتیبانی از بازاریابی مرتبط با رویدادها (Event Marketing) به عهده روابط عمومی است. اگر شما مرتباً رویدادهای محلی و ملی را زیر نظر دارید روابط عمومی
می تواند شما را در بهبود RO درآمد سرمایه گذاری یاری کند. برای مثال، قرار گرفتن مدیران اجرایی و کارشناسان ارشد در رأس سازمان، می تواند کسب و کارهای جدید و فرصت های شراکت راهبردی را در پی داشته و ارزش عمومی شرکت شما را بالا ببرد ضمناً فعالیت های استخدام را تسریع و آگاهی بازار هدف را درباره محصولات شرکت افزایش دهد.
۴) روابط عمومی می تواند برنامه های پیشبرد فروش را توسعه داده و مشتریان کنونی را افزایش دهد. برای مثال شما می توانید در صورتی که خوب عمل کنید داستان های موفقیت آمیزی درباره شرکت منتشر کنید. امروزه در برخی زمینه ها نقش تبلیغات غیر مستقیمی همچون روابط عمومی
(Pablic Relations) در بازاریابی را بیشتر از تبلیغات مستقیم محیطی(Advertisting) می دانند. مثلاً بلایی که بر سر یک شرکت تولید کننده محصولات گوشتی داخلی آمد فقط و فقط با ابزار روابط عمومی قابل جبران بود نه با تبلیغات مستقیم.
به علاوه روابط عمومی یک اهرم پرقدرت و بهینه برای عرضه و فروش ایده هاست؛ ورود به بازارهای جدید؛ تغییر عقاید تثبیت شده؛ راه اندازی، ادغام و تصاحب شرکت ها و در نهایت توسعه و پخش محصولات، خدمات، افکار و ایده های جدید از کارهایی است که روابط عمومی قادر به انجام آنهاست.
۵) روابط عمومی جزء پیوسته ای از یک آمیزه بازاریابی یکپارچه و متعادل است که حداقل باید درصدی از بودجه بازاریابی بدان تخصیص یابد بودجه ای تقریباً برابر با ۱۵ تا ۲۰ درصد.
از طرف دیگر، شاید شما نتوانید بودجه مناسبی برای روابط عمومی تخصیص دهید و بنابراین قسمتی از فعالیت های روابط عمومی را به منابع خارجی واگذار می کنید تا فعالیت های مربوطه به طرز بهینه ای انجام شوند که این هم به برنامه ریزی خوب شما بستگی دارد تا نام تجاری همه گیر شود، سطح وفاداری مشتریان افزایش یابد و در نهایت فعالیت های یکپارچه بازاریابی و فروش به ثمر نشیند. در نهایت لازم به ذکر است شناسایی افکار و تصورات مردم درباره شرکت فقط از طریق نظرسنجی های مستمر و علمی امکان پذیر است تا راه حل های پیشنهادی، کارایی بیشتری داشته باشند.
کتاب استانداردهای روابط عمومی تألیف دکتر احمد یحیایی ایلهای با مدیریت محمد جشنی توسط انتشارات کارگزار روابط عمومی به بازار کتاب عرضه شد.
به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این کتاب در دو بخش فنون و فعالیتهای روابط عمومی و اصول مدیریت روابط عمومی تدوین شده است. مفهومسازی فعالیتهای روابط عمومی، ترسیم گردش کار در حوزههای مختلف روابط عمومی و تدوین اقدامات کلیدی در فعالیتهای روابط عمومی از جمله اهداف تدوین این کتاب است. حامدرضا اسماعیلی، حسین امامی، مهدی باقریان، قربانعلی تنگشیر، سیدشهاب سیدمحسنی، میرمحمود سجادی، علی فروزفر، هادی کمریی، محمود مختاریان و امیرمسعود مظاهری مشاورهی علمی این کتاب را برعهده داشتهاند.
این کتاب رویکردی صرفا کاربردی دارد و با شناسایی انواع فنون و فعالیت های مورد نیاز روابط عمومی ها، فرآیند و چک لیست کاری و نمودار فرآیندی هر فعالیت تبیین و ترسیم شده، به نوعی که «کتاب استانداردهای روابط عمومی» یک کتاب راهنمای کار و فعالیت در حوزهی روابط عمومی است.
روابط عمومی هر نهادی زمانی موفق تر خواهد بود که اساس فعالیت های خود را بر پایه مبانی علمی وتحقیقی استوار کند و با اصل قرار دادن تحقیق های انجام شده خلاقیت ها و ابتکارها را از نتایج آن استخراج و در اختیار سازمان خود قرار دهد .

امروزه تبلیغکنندگان برای دستیابی به اهداف خود از شرایط و فنون متفاوتی استفاده میکنند و حاصل فعالیت آنها بیشتر به جادو شبیه شده است. گسترش دانش مربوط به تبلیغات باعث شده است که هر روز شاهد پیشرفت فنون این رشته باشیم.
روابط عمومي؛ نماد مديريت با مردم_نويسنده : احمد مسجد جامعي
گسترش و توسعه روابط عمومي در جامعه مي تواند ملاك و معيار مناسبي براي نشان دادن پيشرفت مردمسالاري باشد. وجه مردمسالارانه روابط عمومي ها، جنبه اي اخلاقي دارد،زيرا بناست روابط عمومي ها تصويري واقعي اما رضايت بخش از موسسه و سازمان مورد نظرخود ارائه دهند. كوشش براي ارائه تصوير رضايت بخش، از يك سو مستلزم آگاهي از ديدگاه مردم است و از سوي ديگر تلاش براي جلب رضايت آنان.
روابط عمومي ها مي توانند تصويري واقعي تر از جامعه به مديران ارائه دهند. اگرروابط عمومي ها اين تصوير واقعي را از راه نظرسنجي هاي و افكار سنجي هاي علمي به مديران منتقل نكنند، رفته رفته مديران حلقه نرديكان خود را تصويري از جامعه پنداشته و رفته رفته خواست آنان را با خواست عمومي اشتباه مي گيرد و به جاي پاسخ دادن به خواست عمومي و جلب رضايت مردم، رضايت حلقه هاي كوچكي را جلب مي كنند.
لذا از اين جهت است كه روابط عمومي در حكومت مردمسالار اهميت پيدا مي كند. روابط عمومي بر مردم مديريت نميكند بلكه به دنبال مديريت با مردم است و در جايگاه مردم نمينشيند، بلكه با مردم تصميم ميگيرد و از اين طريق به تعديل سياستها و ارتقايرضايتمندي مردم كمك ميكند.
روابط عمومي حافظ اعتبار و خوشنامي يك سازمان است و نقش مهمي را در جلب اعتمادمردم دارد، بر اين اساس روابط عمومي موفق چشم بينا، گوش شنوا و زبان گوياي سازمان خود است و بر همين اساس اگر بپذيريم كه هر سازماني نيازمند برقراري ارتباط با مردم است بايد بر اين نكته نيز تأكيد شود كه وظيفه روابط عمومي صرفاً پاسخگويي به مخاطب نيست بلكه نحوي نظارت بر عملكرد مديريت نيز هست و روابط عمومي اي موفق است كه بانظارت خود به ارتقاي كيفيت عملكرد سازمان كمك كند همچنين روابط عمومي موفق دانش محور و دانش پايه است و در كنار معيارهايي هم چون اخلاق، هنر و وفاداري به مردم،صداقت و سرعت در مديريت نقشآفريني ميكند.
وظيفه اصلي روابط عمومي در سازمان حذف موارد منفي و تقويت تشكيلات و نقاط مثبت سازمان است و در اين عرصه مي تواند با شناسايي نقاط ضعف سازمان، زمينه تقويت سازمان را فراهم نمايد؛ همچنين دنياي روابط عمومي با افكار عمومي پيوندي ناگسستني دارد وبا توجه به سرمايه اجتماعي كه افكار عمومي در اختيار سازمانها قرار ميدهد، ميتوانبه رفع كمبودها پرداخت. در حقيقت رشد روابط عموميها ناشي از گرايش جامعه بهپرسشگري است در صورتي كه افكار عمومي به دنبال پرسشي باشد، نميتوان بيتفاوت ازكنار آن گذشت. از جهتي نيز جريان آزاد اطلاعات نيازهاي جديد را در جامعه ايجاد كرده و به همين دليل مسوولان روابط عمومي بايد براي پاسخ گويي با تمامي بخشهاي سازماني خود در ارتباط باشند.بنابراين احترام به افكار عمومي موجب رشد روابط عمومي است و باتوجه به اين كه رسانه نيز زمينه ساز شكلگيري افكار عمومي است، لذا بايد اطلاع رساني در شيوههاي سنتي و مدرن در مركز توجه روابط عمومي ها قرار گيرد.
روابط عمومي حوزه پيچيده اي است كه در شكلگيري آن علم، فن، هنر و نظريه نقشاساسي را ايفا ميكنند لذا موفق و پيشرفت در روابط عمومي بدون تسلط به اين مباحث امكان پذير نمي باشد، ولي امكان فعاليت روابط عمومي و پاسخگويي موفق به افكار عمومي نيز تنها در جريان آزاد اطلاع رساني فراهم مي باشد. بر اين اساس روابط عمومي، رسانه و افكار عمومي يك مجموعه اطلاع رساني را تشكيل ميدهند كه تنها در صورت فضاي بازاطلاع رساني اين فرآيند و دوره كامل ميشود و در فضاي بسته اطلاع رساني، طنز جاي تحليل، وحدت جاي تكثر و شايعه جايگزين خبر خواهد شد. بنابراين بايد به اصل آزادي جريان اطلاعات در روابط عموميها توجه شود زيرا كار روابط عمومي تعريف از سازمان ذيربط نيست و بايد در اين حوزه به بيان نقص و كاستيها نيز پرداخته شود.
هنر نيز به عنوان يكي از ابعاد مهم فعاليتهاي روابط عمومي است چرا كه بيان هنري براي روابط عمومي يك ارزش است و در همه فعاليتها براي ماندگاري پيام از ظرفيتهای هنري استفاده ميشود و اين هنرمندي در كار روابط عمومي در به كارگيري شيوهها براي ارايه خدمات بهتر جلوه ميكند و از اين طريق است كه مجموعهاي پاسخگو، مردممدار و پذيرنده ديدگاههاي عمومي شكل گرفته و به بهبود مديريت ميانجامد.
لزوم پرهیز از افراط و تفریط در تغییر مدیران روابطعمومی- نوشته: امیر عباس تقی پور
بهطور معمول، روابط عمومیها از اولین واحدهای سازمانی هستند که بعد از استقرار وزیر جدید یا بالاترین مقام دستگاههای اداری و اجرایی، دچار تغییرات مدیریتی میشوند. حتی اگر تجربه دولت اول محمود احمدینژاد را که تقریباً تغییراتش، تمام سطوح مدیریتی را در بر گرفت ملاک قضاوت خود قرار ندهیم، در دولتهای سید محمد خاتمی و اکبر هاشمی رفسنجانی نیز مسؤولان روابطعمومی از اولینهایی بودند که صندلی مدیریت شان را در کوتاهترین زمان ممکن به نزدیکترین افراد منصوب شده از سوی وزیر یا مدیر ارشد دادهاند. در فرآیند این تغییرات کم نبودهاند افرادی که بدون نسبت با خانواده روابطعمومی و به دلیل وابستگیهای سیاسی، جناحی یا فامیلبازی، به مسند اداره امور مهمترین مراکز اطلاعرسانی، سخنگویی و تعامل با مخاطبان وزارتخانهها و سازمانها دست یافته و بعد از آزمون و خطاهای بسیار و باز به همان دلایلی که گفته شد، جای خود را به دیگری سپردهاند! یعنی بعد از گذراندن دوران کارآموزی و درست در زمانی که باید از سرمایهگذاری انجام شده نتیجه گرفته شود، شخص دیگری میآید و روز از نو و روزی از نو ....
یادآوری این نکته ضروری است که در سالهای اخیر و به لطف پیشرفتهای فناورانه، امور و اقدامات روابط عمومی بیش از پیش تخصصیتر و توقعات مردم و مسؤولان از کارگزاران مربوطه، بیشتر شده است. آنها توقع دارند روابط عمومیها به بهترین شکل ممکن انجام اقدامات حرفهای، مؤثر و پیشبرنده را عملی سازند و این مهم ممکن نیست مگر اینکه مدیران ارشد، این جمله پرمغز مرحوم دکتر حمید نطقی -پدر علم روابط عمومی ایران- را باور کنند که: «روابطعمومی در متن است نه در حاشیه، ضرورت است نه لوکس، در خود مدیریت است نه در بیرون آن، پس حق داریم بگوئیم هر مدیریتی سزاوار روابطعمومیای است که دارد.»
تا چند روز دیگر دکتر حسن روحانی کار خود را به عنوان رئیسجمهور اسلامی ایران آغاز و در کوتاهترین زمان ممکن انتخاب وزرا، اخذ رأی اعتماد از مجلس و استقرار دولت انجام خواهد شد. حضور چند چهره نامآشنای ارتباطی از حوزههای علمی و اجرایی در تیم کاری رئیسجمهور جدید تا حد زیادی میتواند امیدبخش باشد که حوزههای ارتباطی و مشخصاً روابطعمومیها بر اساس معیارها و ضوابط مشخصی دچار تغییرات مدیریتی خواهند شد. پرهیز از افراط و تفریط در این زمینه نیز ضروری به نظر میرسد. البته در این بین نباید نقش رئیس شورای اطلاعرسانی دولت را نادیده گرفت، چرا که بر اساس ماده 4 تصویبنامه هیأت وزیران در جلسه مورخ 24/7/1390، رییس مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارتخانهها و معاونتهای رییسجمهور پس از تأیید رییس شورای اطلاعرسانی دولت، توسط وزیر یا معاون رییسجمهور منصوب و مستقیماً زیر نظر وی فعالیت مینماید. رؤسای مراکز روابطعمومی و اطلاعرسانی مکلف به هماهنگی با دبیرخانه شورای اطلاعرسانی دولت و ارائه گزارش عملکرد خود هستند.
منبع : کاوشگران روابط عمومی
تحلیل ویژگی های شخص مخاطب در روابط عمومی (با تاکید بر مبانی اسلامی)نوشته حسین تملکی و علی فرهادیان آرانی
دكتر حميد نطقي ، در 11 شهريور 1299 هجري شمسي در تبريز متولد شد . و در اين شهر تحصيلات ابتدايي خود را آغاز كرد و سپس با خانواده خويش به شهر آستارا مهاجرت نمود و در مدرسه ، حكيم نظامي ، اين شهر به ادامه تحصيل پرداخت . دكتر (نطقي) سپس به تهران آمد و در دانشكده حقوق دانشگاه تهران به تحصيل مشغول شد ودر سال 1321 با درجه ليسانس از اين دانشكده فارغ التحصيل و تحصيلات خود را در رشته حقوق قضايي و در مقطع دكتر ا در دانشگاه استانبول آغازكرد . دكتر (نطفي) در سال 1327 به ايران بازگشت ودر سال 1330 به مديريت روابط عمومي شركت نفت منصوب شد و ازآن زمان به بعد فعاليت هاي خود را در زمينه روابط عمومي آغازكرد . پس از تاسيس ( موسسه عالي روز نامه نگاري و روابط عمومي ) در سال 1346 از دكتر (نطقي) جهت مديريت گروه روابط عمومي و تدريس دروس تخصصي اين رشته دعوت به عمل آمد . در نتيجه وي از شركت ملي نفت ايران جدا و كار خود را به طور تمام وقت در اين مؤسسه آغاز كرد . |
|
دكتر (نطقي) در سال 1351 جهت بررسي نحوه آموزش رشته روابط عمومي در دانشكده هاي آمريكا و تهيه و تـدوين يك برنامه جامـع آمـوزشي اين رشته ، سفري بـه اين كـشور نمود و پس از اين سـفر تحقيقاتي برنامه پيشنهادي خود را به شـوراي عالي دانشكده علـوم ارتباطات اجـتماعي تقديم نمود كه مورد تاييد و تصويب مسئولين قرار گرفت . دكترنطقي تا سال 1357 مصادف با انقلاب اسلامي در سمت خود به عنوان رئيس اداره روابط عمومي باقي بود . وي در سال 1350 كتاب ، مديريت و روابط عمومي ، را تاليف نمود . دكترنطقي ، پس از پيروزي انقلاب اسلامي ، با توجه به حذف رشته روابط عمومي از نظام آموزش كشور ، همچنان به فعاليتهاي آموزشي ، پژوهشي و مشاوره اي خود در دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه علامه طباطبايي كه نام جديد همان مؤسسه عالي روز نامه نگاري و روابط عمومي بود، ادامه داد. درپي تلاش هاي ايشان و آقاي دكتر ، كاظم معتمدنژاد ، مجددا در سال 1366 رشته روابط عمومي به عنوان يك رشته در مقطع كارشناسي مورد تصويب شوراي عالي برنامه ريزي وزارت فرهنگ و آموزش عالي قرار گرفت . در سال 1377 از دكتر نطقي در مراسمي كه توسط انجمن روابط عمومي ايران برگزار شد قدرداني بعمل آمد ودرسال 1378 با تربيت هزاران شاگرد ، كه هركدام امروزه خود استاد در اين رشته مي باشند جهان را ترك و به ملكوت اعلا پيوست . |
میرزابابا مطهری نژاد، عضو هیات مدیره انجمن روابط عمومی ایران
تو را گفتم فروزان شو که اندر شعلهات سوزم
کجا با سوز هجر تو، توان سوختن دارم
از روز 30 اردیبهشت 92 که به بهانه شرکت در مراسم رونمایی از«سردیس» استاد و دیدن چهره امیدبخشش، با شوق و ذوق به فرهنگسرای رسانه رفتم و در آنجا اعلام شد که به علت نامساعد بودن شرایط جسمی ایشان، این مراسم بدون حضورشان برگزار میشود، تا امروز که خبر تکاندهنده به اغما رفتن ایشان را شنیدم، آرام و قرار از سرزمین وجودم رخت بر بسته است و همچون دیگر علاقمندان و ارادتمندان استاد احساس نگرانکنندهای سخت آزارم میدهد.
تاریخ با تحول معنی مییابد و بارزترین و باشکوهترین وجه آن نیز تحول تکامل انسان است. هویت انسان در حرکتها و قدمهای کوتاه و بلندی است که بر میدارد. منحنی سیر تحول و قدمهای برداشتهشده پرفسور کاظم معتمدنژاد، تاریخ حرکت پرپیچوتاب ارتباطات و روزنامهنگاری را در این مرزوبوم رقم زده است.
با الهام از سخنان اساتید و بزرگان ارتباطات در هفتم دیماه 1383 در مراسمی که به مناسبت بیستمین سال شکلگیری دانشگاه علامهطباطبائی برگزار شده بود و همایش بزرگداشت دکتر معتمدنژاد و سخنان اساتید و بزرگان ارتباطات در 30 اردیبهشت1392 در مراسم رونمائی از«سردیس» دکتر در فرهنگسرای رسانه، عرض میکنم که آنچه در مسیر تحول ارتباطات و روزنامهنگاری در کشور پدید آمده، نه به دویدن پادوهایی بوده است که تبوتاب داشتن، آنان را عرقریزان و شتابان به آنجایی که سامانی نیست و به شلوغی سر بیسامان رهنمون شدند، و نه به بیاندیشگی آنانی که چشم و گوش و پای بیرونشان، بیعشقی به سامان حقیقی، آنان را محروم از چشم وگوش و پای درونشان نموده است، بلکه و بالاخص در کشور عزیزمان ایران به همت بزرگمردانی چون پروفسور کاظم معتمدنژاد فراهم شده است که گلافشانی و در انداختن طرحی نو را در مسلک عشق آموخته و بیوقفهای از موانع، با پشتوانهای از علم، تقوی و پشتکار، حرکت را معنا کرده و بدان شتابی بخشیده است که هم به دیده دل و با اندیشهای ژرف و هم به دیده عین و از رهگذر تحقیق و بررسی توان نظر بدان میسر است که چگونه با آگاه شدن و آگاهی بخشیدن و درایت و صبر و استواری، کاروان کهن مسافران ارتباطات را با همراهان و پیشگامان این حرکت کشیده و آن را سر بر شانه کهکشان کوتبرگ و امواج از فاصله 1340 که بورسیه ادامه تحصیل در رشته روزنامهنگاری را اخذ کرد تا به امروز به رشد و حرکت، هدایت کرده است.
روستازادهای، در 21 اردیبهشت 1313 در روستای«مود» از توابع بیرجند و در خانوادهای کشاورز چشم به جهان میگشاید و از مدرسه همین روستا به دبیرستان شوکتیه بیرجند و دبیرستان مروی تهران تحصیلات ابتدایی و دبیرستان خود را سپری میکند و در سال 1336 از رشته قضایی دانشکده حقوق و علومسیاسی و اقتصادی دانشگاه تهران لیسانس و در سال 1339 از همین دانشکده دکترای حقوق قضایی را اخذ مینماید و همزمان عضو هیات تحریریه کیهان و مدیریت گروه اخبار و مقالات خارجی روزنامه کیهان را عهدهدار میشود. همین مسوولیت او را به ارتباطات و روزنامهنگاری پیوند میدهد و با اخذ بورسیه، دکترای تخصصی روزنامهنگاری را از انستیتوی روزنامهنگاری و دکترای علومسیاسی را از دانشکده حقوق دانشگاه پاریس اخذ میکند و در فاصله 1355-1346 معاونت آموزشی دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی را برعهده میگیرد و بار سنگین تحول ارتباطات و روزنامهنگاری ایران و تربیت چند نسل متخصص این رشته را تا به امروز با افتخار بر دوش دارد.
استاد فرید قاسمی استاد حافظه روزنامهنگاری ایران در اثری به نام «سالنگاری زندگی استاد» مستند و زیبا این تلاش را مسوولانه نگاشته است.
دکتر محسنیان راد یکی از اصلیترین دغدغههای دکتر معتمدنژاد را «استقلال حرفهای پیامآفرینان مطبوعات» و بردباری را مهمترین خصلت ایشان میداند. دکتر نعیم بدیعی وسواس علمی دکتر معتمدنژاد را مثالزدنی مینامد. دکتر هادی خانیکی، جمع میان«پردانی و فروتنی»، «پرکاری و نوآوری»، «گذشته و آینده»، «آرمانگرایی و واقعبینی» و «علم و ادب» را از ویژگیهای دکتر معتمدنژاد میشمارد و عنوان «پدر علوم ارتباطات ایران» را برای دکتر معتمدنژاد عنوانی جامع میداند و معتقد است که این عنوان مقولههای مختلف ارتباطات از جمله مبحث ارتباطات و توسعه را نیز شامل میشود. او میگوید: استادان بزرگ دیگری در ایران چون مرحوم دکتر علی اسدی و محروم دکتر مجیدتهرانیان در سالهای پیش از انقلاباسلامی به این مقوله ارتباطات توسعه اهتمام ورزیدهاند، اما پیگیری، تعمیق و گسترش حوزه مطالعات توسعهای در ارتباطات، بیشک وامدار دکتر معتمدنژاد است.
با دکتر هادی خانیکی هم احساسم که شاگردی دکتر معتمدنژاد، هم آموختن دانش است و هم دستیابی به بینش، بدون هیچ مبالغهای میتوان با بینش، منش و سلوک دکتر معتمدنژاد چهره مطلوب و موثر یک استاد را ترسیم کرد.
دکتر معتمدنژاد نمونهای از «بزرگ فکر کردن» و «کوچک آغاز کردن» در جامعه ماست که با کمترین ادعا، بزرگترین کارها را در حوزه فعالیتش انجام داد.
دکتر یونس شکرخواه با قوت میگوید که دکتر معتمدنژاد در بحثهای مرتبط با ایجاد تمایز میان جامعه اطلاعاتی و جامعه معرفتی پیشتاز بوده است.
دکتر نجفقلی حبیبی از روسای پیشین دانشگاه علامه طباطبایی، تفکر و منش دکتر معتمدنژاد را عاملی برای ترویج نیکوییها و کرامت انسانی میداند و معتقد است که او عمرش را به جای انباشتن ثروت، وقف توسعه علم نموده و در این راه فراوان زحمت کشیده است.
دکتر حبیبی شهادت میدهد که در دوره ریاستش بر دانشگاه علامه، دکتر معتمدنژاد را از نظر سلامت نفس، خیرخواهی، توسعه علمی دانشگاه، ارتقای سطح علمی دانشجویان و تربیت نیروی انسانی کارآمد، استاد شایستهای یافته است.
سخن در این وادی فراوان است و من از دلتنگی و دلنگرانی یک از هزار را گفتم تا بگویم که باید نگران بود: ما چو شاگرد و جهان مکتب و عشق تو ادیب- هجرو وصلتو بود، شنبه و آدینه ما!
حقیر سال 1383 در مر اسم تجلیل از پروفسور معتمدنژاد به هنگام اهدای تندیس یادبود انجمن روابط عمومی ایران به استاد اعلام کردم: مهمترین پیام 45 سال فعالیت (تا آن زمان اکنون 55سال) دکتر معتمدنژاد در ارتباطات کشور، نهادسازی و نهادینه کردن امور ارتباطات است. هرکس ارادتی دارد به دکتر معتمدنژاد نهادهای مدنی ارتباطی کشور را تقویت کند و امور ارتباطات را از دولت منتزع و به این نهادها بسپرد.
سخن در مورد دکتر معتمدنژاد آنقدر گسترده است که لجام قلم را نگهداشتن نتوان، اما برای پرهیز از شبهه هرگونه استفاده ابزاری از دکتر، خاضعانه قلم را بر زمین میگذارم و با تمام وجود آرزو میکنم بازهم دکتر چشم بگشاید و با ما سخن بگوید.
سالها باید که تا یک سنگ اصلی ز آفتاب
لعل گردد در بدخشان یا عقیق اندریمن
انتصاب جدید مدیرروابط عمومی و بین الملل سازمان اقتصادی آستان قدس رضوی؛
به گزارش کاوشگران روابط عمومی، در این حکم که از سوی «مهندس مهدی عزیزیان» به « سیداحمدهاشم آبادی» ابلاغ شده، اعتلای نام سازمان اقتصادی رضوی، انتقال مناسب نظرات مردمی،تجزیه و تحلیل علمی و تجربی نظرات جهت تصمیم سازی مدیران، برنامه ریزی مدون برای ارتباط منظم با مدیران عامل شرکت ها، بهره برداری حرفه ای از سایت سازمان اقتصادی به نحوی که بتوان در آینده ای نزدیک از آن به عنوان یک منبع اقتصادی وخبری و پایگاهی فنی ومستند و قابل اتکا استفاده نمود و..... از اهم مطالب و مواردی است که از سوی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان اقتصادی رضوی به آنها اشاره وتاکید شده است .
درجلسه معارفه مدیر جدید روابط عمومی وامور بین الملل سازمان اقتصادی رضوی که باحضور معاونت امور شرکتها و مدیران ستادی این سازمان برگزار شد، مهندس عزیزیان با اشاره به اینکه اقتصاد ملی بر زندگی تک تک افراد کشور تاثیر گذار است، گفت: فراهم کردن زمینه برای نقد و بررسی و تجزیه و تحلیل مسایل اقتصادی با بهره گیری از نظرات کارشناسان ارشد این حوزه و تبیین و تشریح واقعیت های موجود در اقتصاد کشور می تواند پایگاه اطلاع رسانی سازمان اقتصادی رضوی را به عنوان یک مرجع قابل اعتماد و اتکاءمعرفی کند .
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان اقتصادی رضوی با تاکید بر اینکه در بحث اقتصاد بایدسخنگوی عامه مردم باشیم افزود: استفاده از افراد دارای تفکر و استقلال نظر وبرخوردار از پشتوانه علمی مناسب در مسایل اقتصادی ،از اولویتهایی است که باید درپایگاه اطلاع رسانی سازمان اقتصادی رضوی به آن توجه شود .
درپایان این جلسه ضمن قدردانی از زحمات محمد عرب زاده طی مدت تصدی مدیریت روابط عمومی وامور بین الملل سازمان اقتصادی رضوی، سید احمد هاشم آبادی به عنوان مدیر جدیدروابط عمومی این سازمان معرفی شد.
مراسم معارفه محمد تقی روغنی ها به عنوان سرپرست موسسه مطبوعاتی ایران عصر دیروز چهارشنبه با حضور محمد رضا صادق و سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. روغنی ها که از عناصر باسابقه مطبوعاتی کشور است، از رزمندگان دوران دفاع مقدس و همچنین از استادان شناخته شده علوم ارتباطات به شمار می رود.
شارا- مراسم معارفه محمد تقی روغنی ها به عنوان سرپرست موسسه مطبوعاتی ایران عصر دیروز چهارشنبه با حضور محمد رضا صادق و سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. روغنی ها که از عناصر باسابقه مطبوعاتی کشور است، از رزمندگان دوران دفاع مقدس و همچنین از استادان شناخته شده علوم ارتباطات به شمار می رود.
پس از پایان دولت دهم، شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران، در نظر دارد نسبت به تهیه و انتشار نظرات استادان، مدیران و کارشناسان روابط عمومی نسبت به عملکرد وزارتخانهها و مراکز دولتی و به طور کلی دولت در حوزه روابط عمومی را مورد بررسی قرار دهد. از علاقمندان دعوت می شود نظرات شان را به نشانی الکترونیکی kargozar80@yahoo.com ارسال نمایند. لازم به ذکر است این نظرات به مرور و روزانه بر روی خروجی این شبکه قرار گرفته و مخاطبین محترم از آن استفاده کنند.
به گزارش شارا، عبدالرضا عزیزی درباره ایجاد فراکسیونی تحت عنوان فراکسیون روابط عمومیها و خبرنگاران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ایجاد این فراکسیون قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال جاری در دستور مجلس و نمایندگان ملت بود.....